projekty

Denní stacionář, Říčany

Studie: 2013 Náklady: 14 mil. Kč Soutěžní návrh na Denní stacionář Olga v Říčanech řeší objekt navazující na stávající budovu domova pro seniory. V objektu se nachází hlavně společenské místnosti, kde mohou senioři společně trávit čas. Vzhledem k charakteru klientů byl dům navržen tak, aby měl personál vždy velmi dobrý vizuální kontakt jak v interiéru tak v exteriéru areálu. Dům má uzavřenou “klášterní” dispozici, jeho jádrem je zahrada. Interiér a exteriér domu je v

Číst dále

Komenského most v Jaroměři

Studie: 2013 Náklady: 15mil.Kč Soutěžní návrh na Komenského most v Jaroměři řeší nový most v místě původního ocelového nýtovaného mostu, který byl stržen povodněmi na jaře 2013. Most je významnou spojnicí mezi náměstím Ćeskoslovenské armády a lokalitou Na Ostrově, kde se nachází neorenesanční budova školy. Nosnou konstrukci tvoří dva prostě uložené parapetní nosníky s organickým tvarem příčného řezu. Na vnější straně nosníků  jsou navržena v pravidelném rytmu betonová žebra, která slouží k vedení vnějších

Číst dále

Lávka Hradec Králové

Soutěžní návrh řeší lávku pro pěší a cyklisty přes Labe v Hradci Králové. Lávka je navrhována jako spojnice předprostoru konferenčního centra Aldis a Smetanova nábřeží. Nosná konstrukce je tvořena ocelovým nosníkem Vierendeel. Návrh vznikl ve spolupráci s firmou Pontex s.r.o.    

Rekonstrukce bytu, Radimovická

Projekt: 2013 Realizace: 2013 Náklady: 600 tis. Kč Rekonstrukce bytu v panelovém domě v ulici Radimovická je aktuální zakázka, která je v současné době realizována. Mladí manželé koupili byt 3+kk v panelovém domě. V bytě se nacházelo původní umakartové jádro a nebyly zde téměř žádné úložné prostory. Bylo zřejmé, že ve střední části bytu je třeba dispozici přeřešit. Zaměřili jsme se tedy na úpravu vstupní části, koupelny, wc a kuchyně. Hlavní koncepce bytu však

Číst dále

Školní jídelna, Odborné učiliště Vyšehrad

Projekt: 2012 Objekt školní jídelny pro odborné učiliště Vyšehrad byl navržen jako multifunkční, tak aby mohl být využíván nejen jako jídelna, školní aula, shromažďovací prostor pro různé účely a v neposlední řadě jako tréningové pracoviště žáků učiliště. Objekt se skládá se dvou hmot, hlavní dvoupodlažní hmoty s jídelnou a jenopodlažní hmoty zázemí, která je pojednána jako venkonví “amfiteatr”. Ten může být využíván jak pro účely výuky, tak během přestávek pro odpočinek žáků. Projekt vznikl

Číst dále

Rekonstrukce bytu, Jeremenkova

Projekt: 2012 Realizace:2012 Náklady: 650 tis. Kč Majitel bytu ve zděném domě z 30.let nás požádal o návrh rekonstrukce bytu. O uspořádání bytu neměl nejprve přesnou představu a tak jsme vytvářeli varianty a diskutovali. Nakonec stavebník dospěl k názoru, že byt by měl mít kromě obývacího pokoje ještě dva další pokoje a tak vznikla na půdorysu nevelkého bytu dispozice 3+kk.

Zahradní restaurace, Pitkovice

Studie zahradní restaurace do Pitkovic je navrhována na nekultivovanou zelenou plochu, kde se nachází rybníky. V Pitkovicích, kde je minimum veřejného prostoru a prosotru pro setkávání obyvatel, by tuto funkci mohla sehrát právě navrhovaná restaurace zakomponovaná do zkultivovaného parku. Stavba je přístupná z frekventované komunikace vedoucí podél parku, proti které se vymezuje zdí a tak je tlumen nepříznivý vliv dopravy.

Dětský pokoj

Zadáním bylo vytvořit dětský pokoj pro pětiletého chlapce. Jelikož má chlapec oblibu ve vodní a námořní tématice a je velmi pohybově aktivní, je interiér pokoje laděn do této tématiky. Na stěnách se nacházejí bílomodré vliesové tapety s kotvičkami, závěsy u okna evokují plachty. V pokoji se nachází hrací kout s lezecími prvky –  do stěn jsou kotveny lezecké chyty ve tvaru vodních živočichů a lezecká jutová síť.  Nábytek je ze světlé překližky s motivy

Číst dále

Administrativa a hotel Invalidovna

Projekt hotelu a administrativní budovy v blízkosti metra Invalidovna vznikl během studia v ateliéru Ladislava Lábuse a byla mu udělena nominace na Olověného Dušana 2008. http://www.olovenydusan.cz/2008/nominace-jednotlivci-detail.php?detail=kalny

Klášter Klarisek Cademario Švýcarsko

Projekt kláštera klarisek vznikl během studia na Technické univerzitě Mnichov pod vedením Hannelore Deubzer a Raffaele Cavadiniho. Jedná se o přístavbu klauzury a kostela ke stávající vile, situované v horské oblasti ve švýcarském kantonu Tessin. Projekt je silně inspirován unikátním místem, které se nachází v ústraní na jižně orientovaném svahu v horách. Koncept projektu vychází z kontrastu prázdnoty a plnosti, volné prostoru naplněného vzduchem, atmosférou, slunečním svitem a hmotou hor, ke které přilnuly navrhované

Číst dále
Webdesign a realizace IDENTA - idea & identita