Rodinný dům, Řeporyje

Projekt: 2013 -2014

Realizace: 2014

Náklady: 4,5 mil. Kč

Rodinný dům do Řeporyjí je navržen pro mladou sportovně založenou rodinu. Dům je situován tak, aby co nejlépe využíval stavební pozemek a jeho orientace ke světovým stranám byla co nejpříznivější. Je tedy navržen podél severní části pozemku, tak aby v jižní části vznikla co největší zahrada. Dům je složen ze dvou hmot a to z vstupní jednopodlažní části s garáží s plochou střechou a z hlavní obytné části, která je dvoupodlažní a má pultovou střechu. Obytné prostory jsou orientovány na jih do zahrady. V hlavním obytném prostoru v prvním nadzemním podlaží je situována kuchyně propojená s jídelnou a obývacím pokojem, jehož dominantou bude rohový krb obložený kamenným obkladem. V návrhu je reflektována záliba stavebníků ve dřevě. Toto je patrné zejména na dřevěných posuvných stíních prvcích, na pultové střeše, která bude zakončena dřevěných podbitím a námětky. V interiéru budou ve druhém nadzemní podlaží přiznané dřevněné krokve s palubkovým záklopem. Dům se snaží být svým výrazem nenápadný a neupozorňovat na sebe. Zahájení výstavby se předpokládá na léto 2014.

 

SOUVISEJÍCÍ
Webdesign a realizace IDENTA - idea & identita