Rodinný dům u lesa

Studie: 2016

Odhadované náklady: 7,5 mil.Kč bez DPH

Tato studie řeší druhý rodinný dům pro pětičlennou rodinu. Stavebníci se na nás obrátili na doporučení svých sousedů, našich bývalých klientů.

Na počátku spolupráce byla úvodní schůzka, kdy jsme naslouchali představám a záměru stavebníků. Již tam zaznělo, že dům by měl mít půdorys tvaru L. Jedná se totiž o rohovou parcelu, svažující se mírně k severu a toto půdorysné řešení dá vzniknout soukromému zákoutí orientovanému do zahrady na jižní stranu. Stavebníci původně uvažovali o pravoúhlém uspořádání dvou křídel, my jsme však navrhovali úhel východního křídla přizpůsobit tvaru pozemku, čímž dojde k většímu otevření a prosvětlení vnitřních prostor.

Stavebníci si dále přáli spíše menší okna s klasickými parapety, větší prosklení připouštěli pouze v obývacím pokoji.

Dům je navržen pro početnou rodinu, manželé mají tři děti a uvažují i o péči o babičku. V domě se proto nachází celkem 5 pokojů. Rodina se ve volném čase ráda věnuje práci na zahradě a koníčkům v dílně. Proto je v domě navržena dílna a dostatek prostro pro skladování pracovního nářadí.

 

 

 

SOUVISEJÍCÍ
Webdesign a realizace IDENTA - idea & identita